Arrow Arrow

Nieuws

Vervanging speeltuin Hector Berliozplantsoen

Vervanging speeltuin Hector Berliozplantsoen

02 Juni 2022

We hebben goed nieuws! De gemeente gaat binnenkort de speeltuin aan de Hector Berliozplantsoen vervangen. In het najaar 2021 hebben de buurtkinderen en ouders meegedacht over de vervanging van de speeltuin. Op basis van hun ideeën zijn er twee ontwerpen gemaakt. De kinderen mochten stemmen op hun favoriete ontwerp. In deze brief vindt u informatie over het gekozen ontwerp en de geplande werkzaamheden.

Ontwerp 

Het definitieve ontwerp is gekozen op basis van 'de meeste stemmen gelden'. Een meerderheid van de kinderen en ouders heeft gekozen voor ontwerp A (zie voor informatie onderaan de brief). De nieuwe speeltuin is geschikt voor kinderen van 2 t/m 14 en er komen ook twee voetbalgoals. 

Werkzaamheden 

De werkzaamheden starten eind mei 2022 en duren ongeveer 4 werkweken, maar kunnen afhankelijk van leveranciers en weersomstandigheden later starten. De werkzaamheden bestaan uit: 

  1. Verwijderen en afvoeren van de ondergrond
  2. Plaatsen van nieuwe speeltoestellen;
  3. Plaatsen van kunstgras (val ondergrond).

Helpt u mee om de nieuwe speeltuin schoon te houden? 

De gemeente werkt dagelijks aan het schoon en veilig houden van de openbare ruimte. Dit kan niet zonder de hulp van de buurtbewoners en de gebruikers van de speeltuin. Daarom vragen we uw hulp om de nieuwe speeltuin na gebruik netjes achter te laten, zodat uw kinderen de volgende dag ook weer in een schone en veilige omgeving kunnen spelen. 

Vragen? 

Indien u naar aanleiding van deze brief vragen hebt, kunt u contact opnemen met speel beheerder Huub Verkade. Hij is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tijdens kantooruren (08.00-16.00 uur) via 070 3535009 en loosduinen@denhaag.nl.