Arrow Arrow

Nieuws

Informatiebijeenkomst opvang Oekraïnse vluchtelingen

Informatiebijeenkomst opvang Oekraïnse vluchtelingen

17 Mei 2022

Beste bewoner, 

Door de oorlog in Oekraïne zijn miljoenen mensen op de vlucht. Er zijn inmiddels veel vluchtelingen naar Den Haag gekomen. De gemeente zoekt daarom plekken in de stad, waar zij snel en voor langere tijd kunnen worden opgevangen. 

Opvanglocaties 

Voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen zijn intussen meerdere locaties in Den Haag gevonden. Ook in uw buurt zullen Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen. Daarom krijgt u deze brief. 

Het gaat om de locatie 'De Schakel', King Olivereiland 20. In de week van 30 mei kunnen ongeveer 45 mensen in De Schakel worden opgevangen. 

Wij beseffen ons dat de tijd tussen deze brief en de datum inhuizing van de Oekraïnse vluchtelingen in De Schakel erg kort is. Wij moeten als gemeente aansluiten op het officiële besluit van het gemeentebestuur. Onze excuses hiervoor. 

Informatiebijeenkomst 

Wilt u meer informatie over de opvang van Oekraïners in uw wijk? Kom dan naar de bijeenkomst op dinsdag 31 mei a.s. De informatiebijeenkomst start om 17.00 uur en duurt tot 18.30 uur. 

Let op! Het is geen inloopbijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats in wijkcentrum De Geest, George Bizetstraat 25. 

Kunt u niet bij de bijeenkomst aanwezig zijn, maar hebt u wel vragen of wilt u hulp bieden? Neem dan contact met ons op via loosduinen@denhaag.nl. Wij beantwoorden graag uw vragen. 


Gemeente Den Haag

Klik hier om de originele brief te downloaden